ГоловнаЕкономікаДержава

Суд скасував стягнення 144 млн грн з "Укргазбанку"

Спробу заволодіння майже 159 млн грн держкоштів вдалося зупинити, зазначають у банку.

Суд скасував стягнення 144 млн грн з "Укргазбанку"
Фото: znedv.ru

Вищий господарський суд України скасував постанову про стягнення 144 мільйонів гривень з АБ "Укргазбанк", повідомляє прес-служба банку.

"16.08.2016 року Вищим господарським судом України скасовано Постанову Київського апеляційного господарського суду від 29.06.2016 про стягнення з АБ "Укргазбанк" 144 млн грн на користь ТОВ "Укрконцепт", у зв'язку з чим виконавче провадження повинно бути закінчено, постанову про арешт коштів боржника скасовано, а платіжні вимоги про примусове списання коштів з рахунків АБ "Укргазбанк" відкликано", - йдеться в повідомленні.

29 липня

Державна виконавча служба арештувала рахунки "Укргазбанку" на підставі наказу Господарського суду Києва про стягнення з банку коштів на користь ТОВ "Укрконцепт".

Як зазначають у банку, завдяки оперативним і злагодженим діям Міністерства фінансів, НБУ, Міністерства юстиції, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, правоохоронних органів і суддів Вищого господарського суду України "спробу заволодіння державними коштами в розмірі майже 159 млн грн через накладення арешту на рахунки АБ "Укргазбанк" вдалося зупинити".

В Укргазбанку наголошують, що такі дії ініціювали несумлінні позичальники виключно для присвоєння активів банку, блокування його поточної роботи з повернення проблемної заборгованості і підриву його репутації.

Нагадаємо, 2015 рік Укргазбанк закінчив із чистим прибутком 259,672 млн гривень, а в першому півріччі 2016 року його прибуток склав 91,3 млн гривень. За даними НБУ, на 1 квітня за розміром активів банк займав 7-ме місце (48,903 млрд гривень) серед 109 банків, що працюють.

94,94% акцій Укргазбанку належать державі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram