ГоловнаСвіт

Турецька прокуратура зажадала для Ґюлена два довічні терміни і 1900 років в'язниці

Противник Ердогана проведе залишок життя за ґратами в разі екстрадиції зі США.

Турецька прокуратура зажадала для Ґюлена два довічні терміни і 1900 років в'язниці
Фетхуллах Гюлен
Фото: EPA/UPG

Турецька прокуратура провінції Ушак склала обвинувальний акт у кримінальному провадженні про діяльність руху опозиціонера  Фетхулли Ґюлена, в якому вимагає засудити його до двох довічних ув'язнень і тюремного терміну на 1900 років, а також штрафу 2,2 млн трудоднів.

Про це пише урядове видання "Анадолу".

В обвинувальному акті, обсяг якого становить 2527 сторінок, сказано, що Ґюлен очолює терористичний рух і повинен бути визнаний винним за статтями про спробу насильницького повалення конституційного ладу, у спробі насильницького повалення уряду, у шахрайстві шляхом експлуатації релігійних почуттів і у фінансуванні тероризму.

Загалом у справі проходять 111 обвинувачених, 13 з яких затримано. Їм висунуто звинувачення за статтями про створення збройної терористичної організації, про фінансування тероризму, спробу повалення уряду і конституційного ладу, про шахрайство.

Нагадаємо, що Анкара звинувачує опального проповідника Фетхуллу Ґюлена в організації невдалого державного перевороту.

Зараз Гюлен живе у США, а Туреччина вимагає його екстрадиції. Вашингтон, однак, вимагає незаперечних доказів його причетності до путчу. Сам Ґюлен засудив спробу перевороту.

Раніше Туреччина попередила США про погіршення відносин у разі відмови видати Ґюлена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram