ГоловнаСвіт

Трамп запропонував заборонити в'їзд у США громадянам країн "з високим рівнем тероризму"

Кандидат у президенти США від республіканців назвав Клінтон американською Ангелою Меркель.

Трамп запропонував заборонити в'їзд у США громадянам країн "з високим рівнем тероризму"
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп запропонував скласти список країн "з високим рівнем тероризму" і припинити видачу віз громадянам цих держав, "якщо не можна здійснити їх повноцінну перевірку".

Про це повідомляє euronews

Під перевіркою мають на увазі спеціальний ідеологічний тест на відповідність поглядів людини традиційним американським цінностям.

Крім того, Трамп заявив, що співпрацював би з Росією в боротьбі з ІДІЛ, а також розкритикував погляди своєї суперниці від Демократичної партії Гілларі Клінтон на проблему міграції.

"Піднесення ІДІЛ є прямим наслідком політичних рішень президента Обами і держсекретаря Клінтон", - заявив Трамп.

"Коротко кажучи, Гілларі Клінтон хоче бути американською Ангелою Меркель. А вам відомо, якою катастрофою обернулася вся ця масова імміграція для Німеччини і німецького народу. Злочинність зросла до такого рівня, про який ніхто не думав, що він можливий. Це катастрофа", - заявив він.

У своїй промові в Огайо, де Трамп запропонував розробити ідеологічний тест для мігрантів, мільярдер також пообіцяв, що не закриватиме в'язницю в Гуантанамо і відмовиться від політики зміни режимів в інших країнах.

Тим часом віце-президент США Джо Байден виступив у понеділок з жорсткою критикою слів Трампа. Так він уперше офіційно взяв участь у кампанії на підтримку кандидатки в президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

"За всю історію Сполучених Штатів Америки ще жоден кандидат від основної партії не знав - не смійтеся, послухайте - не знав настільки мало і не був так погано підготовлений з питань національної безпеки, як Дональд Трамп. І що мене найбільше захоплює, дійсно захоплює, то це те, що він навіть не намагається вдати, що знає щось про це", - сказав Байден.

Як повідомляли раніше, в МЗС Норвегії обрання Трампа президентом США назвали "небажаним".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram