ГоловнаСвіт

Хакер виклав нові документи американських демократів

У США підозрюють, що за "зливами" стоїть Росія.

Хакер виклав нові документи американських демократів
Фото: autocentre.ua

Хакер, відомий під псевдонімом Guccifer 2.0, у понеділок опублікував нову порцію документів, які, як він стверджує, належать Демократичній партії США.

Він виклав звіти, службові записки, досьє й інші документи, пов'язані з праймериз у Флориді, які пройшли навесні 2016 року, повідомляє Бі-бі-сі.

Це відбулося лише через кілька годин після того, як соціальна мережа "Твіттер" розблокувала акаунт, який використовували для "зливів".

У п'ятницю ввечері хакер виклав телефонні номери, адреси, дати народження й інші персональні дані 193 колишніх і нинішніх членів Конгресу від Демократичної партії.

Після публікації багато можновладних демократи почали скаржитися на те, що їм телефонують з погрозами і насмішками. Зокрема лідер фракції меншості в Палаті представників Конгресу Ненсі Пелосі повідомила про декілька "непристойних і огидних дзвінків".

Минулого місяця Guccifer 2.0 взяв відповідальність за злом серверів Національного комітету Демпартії. Компанія CrowdStrike, яка розслідувала обидва інциденти, заявила, що і в тому, і в іншому випадку хакери можуть бути пов'язані з Росією. Такі самі заяви згодом зробили і в самому комітеті.

Людина, яка стверджує, що саме вона Guccifer 2.0, заявляє, що є громадянином Румунії і ніяк не пов'язана з Росією.

Однак судячи з інтерв'ю, які давав Guccifer 2.0 журналістам, румунською мовою він володіє не дуже добре.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram