ГоловнаПолітика

НАБУ оприлюднило відеодокази своїх співробітників, яких 11 годин допитували в ГПУ

З ними поводилися, як зі злочинцями.

Національне антикорупційне бюро оприлюднило відео зі свідченнями своїх оперативників, яких 12 серпня затримали і протягом 11 годин допитували співробітники Генпрокуратури

За словами працівників оперативно-технічного підрозділу НАБУ, співробітники ГПУ практично зі самого початку знали, що затримали працівників Антикорупційного бюро, проте поводилися з ними, як зі злочинцями. На допиті до них застосували фізичну силу та психологічний вплив. Зокрема, одному з них співробітник прокуратури з ножем погрожував "з живого шкуру спустити" і виколоти око.

Нагадаємо, 12 серпня в Генпрокуратурі виявили стаціонарний пост спостереження за слідчим Дмитром Сусом. Цей слідчий вважається людиною нардепів Ігоря Кононенка і Олександра Грановського в ГПУ. Для визволення співробітників бюро прибув спецназ НАБУ. Сталося зіткнення.

Два технічних працівники НАБУ були силою доставлені до департаменту Генпрокуратури і утримувалися там 11 годин. Вони були звільнені тільки після особистого звернення Ситника до генпрокурора Юрія Луценка.

НАБУ порушило справу через викрадення своїх співробітників Генпрокуратурою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram