ГоловнаПолітика

ФСБ показала відео допиту "кримського диверсанта" Панова

Українець заявив, що погодився брати участь у диверсіях за 3200 гривень.

Федеральна служба безпеки показала відеозапис допиту українця Євгена Панова, затриманого за звинуваченням у підготовці терактів у Криму.

Під час розмови з людиною біля камери Панов заявив, що у складі його групи були семеро осіб: "кадрові офіцери військової розвідки України" Олександр Кирилов ("Кирило"), Дмитро Семенюк, Олег Петренко ("Лис"), Олексій Сандул ("Сай"), Володимир Сердюк, а також особи з позивним "Дешек" і сам Панов із позивним "Юджин".

Як об'єкти диверсії під час ознайомчої поїздки були визначені нібито Керченська поромна переправа, Феодосійська нафтобаза, вертолітний полк у Джанкої, завод "Кримський титан". За словами Панова, він отримав за цю роботу 3200 гривень.

Панов також розповів, що за розпорядженням Кирилова нібито було закладено схованку зі зброєю та вибухівкою в районі міста Армянська. Також нібито були придбані п'ять комплектів військової форми зразка флоту російської армії.

За його словами, 6-7 серпня група по воді знову прибула на територію Криму. Панов, зокрема, повинен був забезпечити евакуацію учасників операції після виконання завдань.

Нагадаємо, 7 серпня Росія призупинила роботу всіх пунктів пропуску до Криму через нібито перестрілку, яку було чутно на адмінкордоні з Кримом. Офіційної інформації з російської сторони щодо того, що відбувається, не було. Через три дні ФСБ звинуватила ГУР Міноборони України в підготовці терактів у Криму, пізніше це зробив і президент Росії Володимир Путін. Також ФСБ заявила нібито про затримання української диверсійної групи.

За даними джерел LB.ua, насправді стрілянина, що призвела до загибелі російських військових, була спровокована п'яними солдатами РФ. У ніч на 7 серпня вони відкрили вогонь по прикордонниках, які підпливли до них по воді на катерах. А наступного дня біля КПП "Армянськ" стріляли по цивільному автомобілю, який прямував у Херсонську область.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram