ГоловнаПолітика

Україна виклала свою версію подій у Криму

Російські військовослужбовці вступили в перестрілку з російськими прикордонниками.

Україна виклала свою версію подій у Криму
Петр Порошенко и Валерий Кондратюк

У Криму сталася збройна сутичка з використанням стрілецької зброї між військовослужбовцями ЗС РФ і прикордонною службою Федеральної служби безпеки РФ, заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони генерал-лейтенант Валерій Кондратюк на нараді у президента Петра Порошенка із силовиками.

Про це повідомляють на сайті голови держави.

Зі свого боку, начальник Генерального штабу Віктор Муженко назвав абсурдними заяви про нібито обстріл з української сторони тимчасово окупованого Криму.

"Це є повною нісенітницею і не відповідає дійсності. Вогонь не відкривався ні з артилерійський систем, ні з іншої зброї. Це може підтвердити будь-який військовослужбовець і житель тієї території, тому що звуки артилерійського обстрілу чутно на значну відстань", - заявив Муженко.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ РФ заявила про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію Криму "диверсійно-терористичних груп" у складі бійців спецпідрозділів Міноборони України і про загибель унаслідок сутички військовослужбовця ЗС РФ. Також у ФСБ заявили, що Крим обстрілювали з материкової частини України.

Міноборони, ГУР, РНБО України спростували повідомлення про українських диверсантів. 11 серпня президент Петро Порошенко доручив привести в підвищену бойову готовність усі підрозділи в районах адмінкордону з Кримом і по всій лінії зіткнення на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram