ГоловнаПолітика

Луценко: Єфремов відчинив двері війні

Є прямі докази провини екс-регіонала.

Луценко: Єфремов відчинив двері війні
Фото: Сергей нужненко

Слідство має вагомі докази того, що колишній "регіонал" Олександр Єфремов - один з відповідальних за війну на Донбасі, заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Єфремов - це чи не перший, єдиний з усіх за весь час моєї роботи фігурант, до якого в мене різко негативне ставлення. Згідно з доказами - не через емоції - ця людина відчинила двері для війни в нашій країні. Це не мої емоції, це докази, які надали слідству різні люди", - сказано Луценко на брифінгу.

"У нас є фактаж, наданий різними особами, і не тільки [колишнім нардепом від ПР, луганським бізнесменом Володимиром] Ландиком, як каже його захист, навіть, я сказав би, зовсім не Ландиком. Ландик дав чималий масив свідчень, але він не дає безпосередньо їх на Єфремова. Тобто він особисто не був свідком дій чи вчинків Єфремова. Він говорить про наслідки його дій. Це теж доказ, але непрямий. А в нас є прямі докази людей, які особисто бачили дії або заклики Єфремова до вчинення державної зради", - додав генпрокурор.

Нагадаємо, ГПУ підозрює колишнього голову ПР у заволодінні шляхом зловживання службовим становищем майном підприємства "Луганськвугілля" (ч. 5 ст. 191 КК України), у вчиненні умисних дій з метою зміни територіальних кордонів України, що призвело до смерті людей і інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України), а також у здійсненні організаційного та іншого сприяння створенню терористичної організації "ЛНР" (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram