ГоловнаПолітика

Луценко допустив звільнення Медяника в обмін на свідчення проти Єфремова

Генпрокурор згадав про роль колишнього нардепа в переговорах із сепаратистами.

Луценко допустив звільнення Медяника в обмін на свідчення проти Єфремова
Фото: www.luganews.com

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що якщо колишній нардеп Володимир Медяник, заарештований у справі Олександра Єфремова, буде співпрацювати зі слідством, його відпустять з-під варти.

"Особливості пана Медяника полягають у тому, що під час сепаратистських подій у Луганську, а потім і захоплення російськими терористами приміщень СБУ й обладміністрації Медяник виступав посередником між українською стороною і сепаратистами і терористами. На базі його офісу проводили зустрічі, на яких секретар РНБО Парубій намагався вирішити питання звільнення адміністративних і державних установ. Ба більше, під час цих переговорів звільняли посадових осіб і українських правоохоронних органів, і державних установ. Тобто Медяник грав на той момент позитивну роль для Української держави", - зазначив генпрокурор на брифінгу.

"Утім, це не звільняє його від тих підозр, які обґрунтовано має слідчий до нього. Якщо Медяник буде співпрацювати зі слідством, я не виключаю, що запобіжний захід не буде продовжено на наступні два місяці. Якщо ні, якщо і надалі тактика, яку йому нав'язує адвокат Єфремова - все заперечувати і мовчати, буде ним підтримуватися, він, як і Єфремов, піде під суд за звинуваченням у найтяжчих статтях", - повідомив Луценко.

ГПУ планує до кінця року скерувати справу Єфремова до суду.

"Правда, перед цим будуть ще затримані в цій справі", - підсумував генпрокурор.

Нагадаємо, Медяника підозрюють у скоєнні умисних дій з метою зміни меж території України з порушенням Конституції, що призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ст. 110, ч. 3 Кримінального кодексу) і в здійсненні організаційного та іншого сприяння створенню та діяльності терористичної організації ЛНР (ст. 258-3, ч. 1 Кримінального кодексу).

Медяник родом з Луганська, обрався до Ради 2012 року від мажоритарного округу, який включає частину Луганська і Краснодон, входив до фракції Партії регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram