ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві знесли МАФи на ринку біля метро "Лісова"

До кінця року столична влада демонтує ще близько 2 тис. кіосків

У Києві знесли МАФи на ринку біля метро "Лісова"
Фото: gukbm.kiev.ua/

У Києві на ринку біля станції метро "Лісова" було демонтовано близько 30 незаконно встановлених МАФів.

Про це повідомляється на сайті КП "Київблагоустрій".

Як зазначають комунальники, власники яток не мали відповідної проектно-дозвільної документації. Загальна площа демонтованих МАФів - близько 2 тис. кв. м.

"Про порушення правил благоустрою власників незаконних тимчасових споруд було повідомлено ще взимку, а саме в січні. Так, власники МАФів заздалегідь знали, що їхні нелегальні павільйони - у черзі на демонтаж… Ці МАФи незаконно працювали мінімум з 2010 року", - заявив директор КП "Київблагоустрій" Іван Кліпа.

За його даними, з 29 червня по 29 липня 2016 року було демонтовано 135 незаконних МАФів загальною площею близько 5,1 тис. кв. м. Більша частина з них знаходилася на ринках у мікрорайоні "Жуляни" і біля станції метро "Святошин".

"В цілому за січень-липень 2016 року демонтовано 1,214 тис. незаконних тимчасових споруд у столиці", - наголошується в повідомленні.

За словами мер Києва Віталія Кличка, столична влада має намір до кінця 2016 року демонтувати ще близько 2 тис. МАФів - ще 700 на правому березі і 1,3 тис. - на лівому березі.

Нагадаємо, наприкінці червня біля метро Святошин почали демонтувати незаконні МАФи. На знак протесту їхні власники перекривали проїжджу частину і влаштовували акції в центрі Києва. Незважаючи на протести, ятки все-таки демонтували, в тому числі і вцілілий під час розгромів магазин "Рошен".

Святошинська РДА пообіцяла відкрити на місці демонтованих кіосків сквер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram