ГоловнаПолітика

Кабмін запропонував ввести компенсацію за оренду житла військовим-контрактникам

Виплати зможуть отримати близько 16 тис. сімей військовослужбовців

Кабмін запропонував ввести компенсацію за оренду житла військовим-контрактникам
Фото: ya-lady.net

Кабінет Міністрів схвалив проект закону "Про внесення змін до ст. 12 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей", яким пропонується ввести компенсацію військовослужбовцям-контрактникам за оренду житла.

Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства оборони.

Проект передбачає введення виплати на оренду житла в разі відсутності можливості розміщення військових у спеціально пристосованих казармах або сімейних гуртожитках.

"Згідно з чинною редакцією закону, компенсація передбачена тільки для військовослужбовців офіцерського складу та курсантів військових ВНЗ, які мають сім'ї", - зазначив міністр оборони Степан Полторак.

За його словами, завдяки вжитим змін, близько 16 тис. сімей військовослужбовців-контрактників ЗСУ зможуть отримувати грошову компенсацію.

Нагадаємо, в липні спікер Верховної Ради Андрій Парубій і 167 депутатів отримали по 14 тис. гривень компенсації за оренду житла.

У 2015 році прем'єр Арсеній Яценюк обіцяв військовим подвоїти компенсацію оренди житла - до 1 тис. 200 гривень. Раніше цю суму було зменшено до 600 грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram