ГоловнаПолітика

Холодницький звинуватив Луценка в саботажі притягнення до відповідальності судді одного з райсудів Харкова за хабарництво

У Харкові цього суддю називають "Сергій-четвертак".

Заступник генерального прокурора - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький звинувачує генерального прокурора Юрія Луценка в саботажі притягнення до відповідальності судді одного з райсудів Харкова за хабарництво.

Про це Холодницький написав у Facebook.

"Генеральний прокурор саботує процес притягнення до кримінальної відповідальності одіозного судді. Після направлення прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) обвинувального акта до суду щодо судді-хабарника з одного з районних судів Харкова, який фактично є "кишеньковим" суддею сумнозвісного Геннадія Кернеса, було встановлено, що стосовно цього ж судді Генеральною прокуратурою прийнято рішення про закриття кримінального провадження за фактом отримання хабара, що мало місце раніше за той злочин, який розслідували детективи НАБУ", - написав голова САП.

За словами Холодницького, вивчивши зазначені матеріали кримінального провадження, співробітники антикорупційної прокуратури дійшли висновку, що в матеріалах є неспростовні докази, що викривають суддю в неодноразовому систематичному вимаганні хабарів із використанням свого службового становища.

"У Харкові цього суддю називають "Сергій-четвертак", оскільки вирішення питань за останніми коштує від 20 до 30 відсотків від суми позову або рішення", - зазначив Холодницький.

Голова САП повідомив, що 29 липня генпрокурором скасовано його постанову як заступника про скасування постанови про закриття кримінального провадження в зазначеному провадженні.

"Тобто виходить, на думку генпрокурора, такі дії судді-хабарника є законними і підстав для скасування постанови про припинення кримінального провадження немає", - написав він.

За словами Холодницького, особливе занепокоєння викликає той факт, що в своїй постанові "про скасування постанови про закриття кримінального провадження, що взагалі є новелою кримінального процесу", генпрокурор відзначає, що він нібито розглянув 29 липня матеріали кримінального провадження, яке фактично з Генеральної прокуратури більш ніж місяць тому було передано детективам НАБУ.

Раніше повідомляли, що Генеральна прокуратура проводить обшуки в Національному антикорупційному бюро. Підставою стало розслідування про незаконне прослуховування співробітниками НАБУ телефонних розмов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram