ГоловнаСвіт

У США заарештовано 46 мафіозі

Згодом більшість заарештованих мафіозі випустили під заставу у $300 тис.

У США заарештовано 46 мафіозі
Архив
Фото: theweek.co.uk

У США в результаті рейдів ФБР заарештовано 46 мафіозі, в тому числі кількох високопоставлених членів мафіозних кланів.

Про це повідомляє The Guardian.

Серед заарештованих - члени чотирьох із "П'яти сімей", що контролюють організовану злочинність у Нью-Йорку: Дженовезе, Гамбіно, Луккезе і Бонанно. Сім'я Дженовезе, зокрема, втратила одного з капореджиме - голову підрозділу, який контролює частину Бронкса, Паскуале Паррельйо на прізвисько Петсі. Облави уникла лише сім'я Коломбо.

Співробітники правоохоронних органів затримали також членів філадельфійської сім'ї, відомої також як сім'я Бруно-Скарфо, зокрема боса Джозефа Сальваторе Мерліно на прізвисько Худий Джо. Вони звинувачуються в рекеті, здирництві, підпалах, участі в нелегальному гральному бізнесі, шахрайстві зі страховими полісами і кредитними картами, ухиленні від сплати податків, незаконному володінні зброєю. Під час операції поліція вилучила три пістолети, дробовик і понад $30 тис. готівкою.

Більшість заарештованих випустили під заставу у $300 тис., хоча ключові фігури, в тому числі Паррельйо і Мерліно, залишаються за ґратами.

"П'ять сімей Нью-Йорка" - найбільш впливові клани італо-американської мафії, що контролюють організовану злочинність у Нью-Йорку: Бонанно, Гамбіно, Дженовезе, Коломбо і Луккезе. Зони впливу розмежовуються на засіданні спеціальної ради - комісії.

Нагадаємо, у липні в Іспанії затримали кількох росіян і українця за зв'язки з мафією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram