ГоловнаПолітика

Захисник Переломи наполягає, щоб "справу ОПЗ" передали до суду вчасно

Справа розвалилася, впевнений адвокат, і її намагаються затягувати.

Захисник Переломи наполягає, щоб "справу ОПЗ" передали до суду вчасно
Черезов и Перелома
Фото: facebook.com/igor.cherezov

Захист голови наглядової ради Одеського припортового заводу Сергія Переломи вважає, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура свідомо затягує передачу до суду так званої «справи ОПЗ» з метою її фальсифікації через відсутність доказової бази. Так захисник голови наглядової ради Одеського припортового заводу Сергія Переломи адвокат Ігор Черезов прокоментував у фейсбуці слова керівника САП Назара Холодницького в ефірі «5 каналу» про те, що досудове слідство у «справі ОПЗ», можливо, буде завершено до кінця жовтня 2016 року.

«На судових засіданнях у липні прокурор САП публічно заявляв, що слідство закінчиться через місяць. 9 вересня спливають 2 місяці, які закон дає обвинуваченню на досудове слідство. НАБУ і САП через півроку розслідування затримали й оголосили підозри Переломі та Щурикову - а це мало б означати, що слідство знаходиться у фінальній фазі", - нагадав Ігор Черезов. "Але тепер головний антикорупційний прокурор розмито каже, що слідство «можуть завершити до кінця жовтня». А можуть і не завершити. Фактично пан Холодницький розписався в тому, що проти Переломи і Щурикова немає жодних доказів, окрім гучних заяв", - зазначив адвокат.

"Тому обвинувачення намагалося застосувати «апробований» ще з радянських часів метод - закрити людей в СІЗО і там вибивати з них свідчення. Не вийшло. А справа залишилася без доказової бази і остаточно розвалилася. На судах про обрання запобіжного заходу за виступ представника антикорупційної прокуратури було соромно навіть детективам НАБУ, які були в залі", - стверджує захисник.

На його думку, "в надії хоч щось придумати САП тепер маніпулює термінами. Сергій Перелома і Микола Щуриков у пана Холодницького все одно залишаються винуватими навіть без суду і нібито тільки і мріють втекти з України. Хоча Перелома всі ці місяці їздив за кордон і за бажання міг утекти багато разів, але завжди повертався і дисципліновано ходив на всі допити", - підкреслив Ігор Черезов. Він вказав, що Перелома і Щуриков вимагатимуть передати справу в суд на початку вересня - відповідно до процесуальних строків, які озвучили самі НАБУ і САП після їх затримання.

«Про те, що САП і НАБУ намагалися сфабрикувати «справу ОПЗ», свідчить і той факт, що Генеральна прокуратура України відкрила 3 кримінальні провадження: за фактами зловживання посадовими особами НАБУ своїм службовим становищем, можливого втручання в роботу судді посадових осіб НАБУ і за фактом винесення завідомо неправомірного рішення суддею Солом'янського райсуду Андрієм Макухою при розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу Сергію Переломі», - підкреслив адвокат. «Головне тепер, щоб ті, хто підозрюється у фальсифікації «справи ОПЗ», не втекли за кордон. Думаю, може, сьогодні подати клопотання про обрання запобіжного заходу можливим підозрюваним із САП у скоєнні службових злочинів», - зазначив Черезов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram