ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

ІДІЛ назвала ім'я нового лідера "Боко Харам"

Терористи дали йому посаду "губернатора Західної Африки".

ІДІЛ назвала ім'я нового лідера "Боко Харам"
Фото: novostiua.net

Терористичне угруповання "Ісламська держава" вибрало нового лідера нігерійської угруповання "Боко Харам", яке раніше присягнуло на вірність ІДІЛ.

Про це повідомляє Reuters.

"Губернатором Західної Африки" від "Ісламської держави" став Абу Мусаб аль-Барнаві.

За даними агентства, аль-Барнаві раніше займав пост військового командира "Боко Харам". При цьому в ІДІЛ абсолютно не згадали попереднього лідера нігерійського угруповання Абубакара Шекау, який, за непідтвердженою інформацією, був убитий військовими.

На цей момент військові Нігерії змогли повернути під свій контроль частину територій, захоплених бойовиками "Боко Харам", але терористи угруповання при цьому здійснили низку терактів у Нігерії, Камеруні, Нігерії та Чаді.

Ісламістське угруповання "Боко Харам" (у перекладі означає "Західна освіта - гріх"), змінило назву на "Західноафриканську провінцію "Ісламської держави" в квітні 2015 року. Це було зроблено після того, як на початку березня лідер організації Абубакар Шекау присягнув на вірність "Ісламській державі", а в ІД погодилися прийняти клятву.

Угруповання "Боко Харам" створене в 2002 році. Воно діє в основному на території Нігерії і в сусідніх країнах. Прихильники угруповання виступають за введення шаріату та боротьбу з впливом Заходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram