ГоловнаПолітика

"Укрзалізниця" купила 13 пасажирських вагонів-трансформерів

Вагони використовуватимуть у двох режимах.

"Укрзалізниця" купила 13 пасажирських вагонів-трансформерів
Фото: uz.gov.ua

У 2016 році "Укрзалізниця", крім звичайних купейних вагонів, уперше оновить свій парк вагонами-трансформерами. З 21 пасажирського вагона, які на замовлення виготовить Крюківський вагонобудівний завод, "Укрзалізниця" придбає 13 нових вагонів із купе-трансформерами.

Перші такі вагони повинні бути поставлені "Укрзалізниці" вже восени. Їх використовуватимуть у нічних і денних поїздах, повідомляють на сайті УЗ.

Особливістю і перевагою вагонів-трансформерів є можливість їх використання як на нічних, так і на денних маршрутах поїздів "Інтерсіті" з комфортабельними кріслами. У нічному режимі вагона нижні та верхні полиці купе (всього чотири) використовуються як спальні місця. У денному режимі нижні полиці купе трансформуються в зручні місця для сидіння.

В "Укрзалізниці" впевнені, що трансформери дозволять підвищити ефективність використання вагонів і істотно збільшити їх середньодобовий пробіг.

Зараз фахівці УЗ готують оптимальний маршрут курсування таких вагонів. Імовірно, вагони-трансформери будуть обслуговувати новий маршрут Київ - Львів - Івано-Франківськ у категорії "Нічний експрес" у нічному повідомленні і в категорії Інтерсіті – в денному. Графік може складатися таким чином, що в дні пікового попиту маршрут поїзда триватиме до курортних міст Ворохта та Яремча, які користуються популярністю серед туристів.

Нагадаємо, УЗ уклала договори з Крюківським вагонобудівним заводом на поставку 21 пасажирського вагона до кінця року. Договори укладені за результатами відкритих торгів на закупівлю пасажирських вагонів, за якими найбільш економічно вигідним визнано пропозицію КВБЗ. Закупівля 21 пасажирського вагона передбачена консолідованим фінансовим планом УЗ на 2016 рік.

За роки незалежності України загалом було придбано 562 пасажирські вагони, з яких 319 - виготовлені на Крюківському вагонобудівному заводі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram