ГоловнаСвіт

Яценюк: Трамп кидає виклик цінностям вільного світу

Екс-прем'єр вважає, що США гідні розумнішого президента.

Яценюк: Трамп кидає виклик цінностям вільного світу
Фото: nfront.org.ua

Колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк назвав заяви Дональда Трампа про Крим і президента РФ Володимира Путіна викликом цінностям вільного світу.

"Офіційний кандидат у президенти Сполучених Штатів кидає виклик цінностям вільного світу, цивілізованого ладу і міжнародного права. Це важко назвати незнанням. Це - переступ етичних і цивілізаційних принципів", - сказано у фейсбуці Яценюка з приводу сьогоднішнього інтерв'ю Трампа телеканалу ABC.

Яценюк заявив, що американці варті відповідальнішого і розумнішого президента. "Сполучені Штати - лідер вільного світу. Без лідерства і союзництва цей світ буде зруйнований. Путінами, ле пенами, ассадами, кім чен унами і десятками інших диктаторів, демагогів, популістів. Американці гідні того, щоб мати відповідального і розумного Президента і Верховного головнокомандувача. Роль такого лідера важко переоцінити", - написав він.

Колишній прем'єр підкреслив, що позицію Трампа підтримує не вся Республіканська партія. "Дональду Трампу варто звернутися за мудрими порадами представників Республіканської партії, які добре розуміють, що таке свобода, міжнародне право і вільний світ. Упевнений, що чимало з них відмежовуються від слів Трампа і усвідомлюють їхню небезпеку. Не можна допустити, щоб будь-яка словесна, політична чи практична авантюра підірвала наші спільні цінності, відкривши шлях для агресорів, диктаторів і терористів. Те, що сьогодні Дональд Трамп каже про Крим, завтра може стосуватися будь-якої іншої частини світу - в Європі, Азії, Америці", - вважає Яценюк.

Нагадаємо, Трамп заявив сьогодні, що жителі Криму хочуть бути з Росією і підтвердив готовність розглянути питання про визнання півострова російським.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram