ГоловнаПолітика

ГПУ викликала всю фракцію Радикальної партії на допит, - Ляшко (оновлено)

У Генпрокуратурі пояснили, що мова про пропозицію хабара в розмірі 50 млн дол. за незгоду на притягнення до кримінальної відповідальності Клюєва.

ГПУ викликала всю фракцію Радикальної партії на допит, - Ляшко (оновлено)
Фото: Тамара Шевчук

Генеральна прокуратура викликала на допит депутатів Радикальної партії.

Про це повідомив лідер фракції Олег Ляшко в Фейсбуці."Фракцію Радикальної партії в повному складі викликають на допит у Генеральну прокуратуру! Такого ще в історії українського парламентаризму не було, щоби всіх депутатів опозиційної фракції майже щодня тягали на допити. Влада оголосила терор проти нашої опозиційної політичної сили за нашу політичну позицію", - написав він.

Ляшко назвав те, що відбувається "терором влади".

Фото: facebook.com/O.Liashko

"Попереджаю співробітників органів прокуратури про відповідальність за виконання політичних замовлень, яка обов'язково настане разом зі швидкою зміною влади і генпрокурора", - додав лідер РП.

Оновлено. Виклик на допит у Генпрокуратуру фракції Радикальної партії пов'язаний із розслідуванням кримінального провадження за заявою Ляшка щодо пропозиції хабара в розмірі 50 млн доларів за непідтримку подання Генпрокуратури до Верховної Ради про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутата Верховної Ради Сергія Клюєва.

Цю заяву зробив Ляшко, її поширили засоби масової інформації 13 травня 2015 року, повідомляє прес-служба ГПУ.

"До цього часу, незважаючи на надіслані на адресу Ляшка 20 повісток про виклик для допиту як свідка в кримінальному провадженні, вказані повістки він проігнорував і про причини неявки до органу досудового розслідування не повідомив. Також у своїй заяві ЗМІ Ляшко зазначив, що неправомірну вигоду пропонували як йому, так і депутатові його фракції. Тому орган досудового розслідування з метою допиту як свідків викликав усіх народних депутатів-членів фракції "Радикальної партії Олега Ляшка", - сказано в повідомленні.

Розслідування здійснює Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 (хабарництво) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, 15 липня Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти Ляшка за погрозу Носенкові. Запис телефонної розмови Ляшка з Носенком виклав нардеп-"радикал" Андрій Лозовий.

Дзвінок, під час якого Ляшко зажадав від прокурора піти у відставку, пов'язаний із затриманням мера Мени Геннадія Примакова, обраного від РП.

Пізніше Ляшко відмовився давати свідчення у справі про погрози прокурору Носенкові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram