ГоловнаПолітика

Під час обшуків у судді Швеця знайшли сотні тисяч доларів і угорський паспорт

Триває досудове розслідування.

Співробітники Служби безпеки провели обшук у робочому кабінеті і за місцем проживання судді Вищого господарського суду України Віктора Швеця, підозрюваного в хабарництві.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

Під час обшуків правоохоронці вилучили близько 300 тис. доларів, боргові розписки на загальну суму 475 тис. доларів, коштовності і паспорт громадянина Угорщини, виданий на ім'я Швеця.

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua

Триває досудове слідство у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 і ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу.

Фото: ssu.gov.ua
Фото: ssu.gov.ua

Нагадаємо, Швеця затримали 24 березня співробітники СБУ і військової прокуратури під час отримання $5 тис. хабара. Його підозрюють у скоєнні низки кримінальних злочинів, зокрема передбачених ч. 4 ст. 190 КК України (закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом шахрайства за попередньою змовою осіб в особливо великих розмірах). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до 12 років з конфіскацією майна.

Згодом йому обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

29 червня Швець не з'явився на допит у прокуратуру. 27 липня генеральна прокурор Юрій Луценко особисто вручив йому повідомлення про підозру. 56-річний Віктор Швець працює суддею Вищого госпсуду з 2007 року. Він - заслужений юрист України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram