ГоловнаПолітика

Ігор Луценко: САП повинна наглядати за НАБУ, а вона взялася допомагати йому в піарі

"Витрачаються колосальні кошти на піар-агентства, а що буде на виході - нікого не цікавить".

Ігор Луценко: САП повинна наглядати за НАБУ, а вона взялася допомагати йому в піарі
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради Ігор Луценко вважає, що Національне антикорупційне бюро працює на піар, а Спеціальна антикорупційна прокуратура допомагає йому в цьому.

Про це він заявив в інтерв'ю "Цензору".

Депутат вважає, що уряд США виділяє "величезне фінансування" на НАБУ, щоб тут його розікрасти. "Найкраще розкрадається подалі від американських виборців - наприклад, в Україні. Тому ці кошти витрачаються неефективно", - заявив депутат.

"Треба було відрапортувати, що НАБУ створено, - окей, зробили. Але за цим "фасадом" має бути реально професійна служба. А концепції немає. Тому ті підходи, які там були закладені, і установки, які там даються, спрямовані на звіт перед Вашингтоном і піар перед нашим народом. Тому там витрачаються колосальні кошти на піар-агентства - освоюються мільйони доларів. А що буде на виході - нікого не цікавить. Це проблема. Тому і результату ми не бачимо", - вважає Луценко.

"Потрібне жорстке дотримання букви закону. Є КПК, закон про НАБУ - виконуйте. А вони вирішили працювати, як інші правоохоронні органи: тут я виконую закон, тут - ні", - додав Луценко.

При цьому він вважає, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура і НАБУ - фактично одна структура, а це дуже погано. "Їх треба було максимально розвести і дистанціювати. Тому що САП повинна наглядати за НАБУ і бути противагою його амбіціям. На жаль, Холодницький вже працює в руслі Ситника - фактично є одним з його помічників у піар-сфері. Так не повинно бути", - заявив Луценко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram