ГоловнаПолітика

Кличко пропонує посилити запобіжний захід для забудовника Войцехівського

Наслідки від будівельних афер значно збільшують навантаження на міський бюджет

Кличко пропонує посилити запобіжний захід для забудовника Войцехівського
Фото: Сергей Нужненко

Мер Києва Віталій Кличко має намір звернутися в Генеральну прокуратуру з вимогою посилити запобіжний захід для скандального столичного забудовника Анатолія Войцехівського, підозрюваного в ухиленні від сплати податків і створенні організованого злочинного угруповання.

Про це Кличко заявив на пленарному засіданні Київради в четвер, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Я хочу повідомити про намір звернутися в прокуратуру з приводу зміни запобіжного заходу сумнівному забудовнику Войцехівському. Прокуратура повинна відреагувати на те, що відбувається, оскільки застава 14 млн грн - ніщо, порівняно з розмахом його махінацій і афер, які можуть обчислюватися сотнями мільйонів, ба більше, мільярдами гривень", - сказав мер.

Він також додав, що наслідки від таких будівельних афер несуть ризик значного збільшення навантаження на міський бюджет.

"Ми досі виділяємо квартири для постраждалих від "Еліта-Центру". Це велике навантаження на бюджет, щоб закрити цю величезну аферу. Треба вжити заходів, щоб те саме не сталося з Войцехівським, щоб він не втік від правосуддя, як і "діяч" "Еліта-Центру", пан (Олександр) Шахов", - підкреслив Кличко.

Нагадаємо, Войцехівського затримали 15 липня за підозрою в ухилянні від сплати 12,5 млн грн податків і створенні ОЗУ. Генпрокуратура з метою об'єктивності розслідування об'єднала всі 46 проваджень, зареєстровані з 26 листопада 2012 року з його протиправної діяльності.

Встановлено, що Войцехівський спільно з учасниками злочинного угруповання у 2004-2013 роках придбав частки у статутних капіталах 12 підприємств (у 2014 році ці частки переоформили на підставних осіб). За допомогою зазначених підприємств злочинне угруповання самовільно захопило земельні ділянки під будівництво 40 об'єктів, яке триває без дозвільних документів і пов'язане з привласненням коштів інвесторів. Деякі з цих об'єктів введені в експлуатацію на підставі підроблених рішень судів, що незаконно реєструються в Державному реєстрі нерухомого майна.

Крім того, триває розслідування фактів самовільного захоплення ще 40 земельних ділянок в Києві і самовільного будівництва на них.

27 липня у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Печерський райсуд Києва отримав 14 млн гривень застави за Войцехівського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram