ГоловнаПолітика

Луценко особисто вручив повідомлення про підозру судді ВГСУ Швецю

Підозру судді має право вручити тільки генпрокурор або його заступник.

Генеральний прокурор Юрій Луценко особисто вручив повідомлення про підозру судді Вищого господарського суду України Вікторові Швецю. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

Йому закидають вчинення кримінальних злочинів, передбачених ч.2 ст.15, ч.4 ст.190; ч.2 ст.28, ч.2 ст.383; ч.2 ст.384 КК України, а саме - замах на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах; свідомо неправдиве повідомлення органів досудового розслідування про вчинення злочину зі штучним створенням доказів обвинувачення, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб; а також свідоме хибне свідчення, зроблене з корисливих спонукань.

Фото: gp.gov.ua

Співробітники Служби безпеки затримали Швеця під час отримання $5 тис. хабара в березні цього року, але весь цей час не могли провести з ним слідчі дії і вручити повідомлення про підозру, оскільки він перебував у лікарні.

Згідно з вимогами КПК, підозру судді має право вручати тільки генпрокурор або його заступник.

Нагадаємо, Швеця затримали 24 березня співробітники СБУ і військової прокуратури під час отримання $5 тис. хабара. Його підозрюють у скоєнні низки кримінальних злочинів, зокрема передбачених ч. 4 ст. 190 КК України (закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом шахрайства за попередньою змовою осіб в особливо великих розмірах). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до 12 років з конфіскацією майна.

Пізніше йому обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

29 червня Швець не прийшов на допит у прокуратуру.

56-річний Віктор Швець працює суддею Вищого госпсуду з 2007 року. Він - заслужений юрист України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram