ГоловнаПолітика

Директора державного НДІ відправили в СІЗО

Суд замінив йому запобіжний захід, а 300 тис. застави передали державі.

Директора державного НДІ відправили в СІЗО
Фото: torange.biz

Печерський районний суд Києва замінив запобіжний захід директору Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи Державної ветеринарної та фітосанітарної служби із застави на утримання під вартою.

Про це повідомляють на сайті Генеральної прокуратури.

Правоохоронці задокументували факти вимагання й одержання неправомірної вигоди директором спільно з двома начальниками відділів зазначеного держінституту.

У результаті обшуків за адресами проживання учасників злочинної схеми було вилучено 126 тис. гривень, $25 тис. і 2 тис. євро, а також чорнові записи, що стосуються щомісячних "поборів" зі столичних ринків.

Затриманим обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави в розмірі 300 тис. гривень для директора інституту Держветфітослужби і по 200 тис. гривень іншим фігурантам. Але пізніше прокуратура виявила і задокументувала факти порушень керівником інституту покладених на нього слідчим суддею обов'язків.

"У зв'язку з цим суд задовольнив клопотання слідчого і змінив керівнику інституту запобіжний захід на утримання під вартою, а розмір застави в 300 тис. гривень було скеровано в дохід держави", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, 23 червня в Києві затримали трьох посадових осіб Держветслужби за підозрою в хабарництві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram