ГоловнаПолітика

Тетерук закликав НАТО перемкнути увагу з Близького Сходу на Росію

Депутат обурився агресивним інтерв'ю, яке дав кремлівський політолог Караганов.

Тетерук закликав НАТО перемкнути увагу з Близького Сходу на Росію
Андрей Тетерук

Депутат Верховної Ради Андрій Тетерук закликав НАТО перемкнути увагу з Близького Сходу на Росію.

Як повідомляє прес-служба "Народного фронту", так він відреагував на інтерв'ю кремлівського політолога Сергія Караганова, в якому той називає анексію Криму й окупацію частини Донбасу "найбільшим досягненням російської політики".

"У Росії є політики і громадські діячі, які виконують роль собак Путіна. Що в його голові, те в них на язиці. Це Жириновський, Караганов, Миронов, Наришкін й інші. Якщо збройна агресія проти суверенної держави є досягненням, то нехай Караганов визнає значним досягненням Кремля убивство опозиціонера Нємцова. Воно припинило опір залишків російської опозиції. Або нальоти путінських літаків на мирні сирійські міста, через які загинули тисячі людей. Цим самим Путін допомагає не втратити владу своєму другові-диктатору Асаду і жене мільйони біженців у «погану» Європу. Варто звернути увагу, що це не перша витівка Караганова. Нещодавно він дав відверто хамське інтерв'ю німецькому Der Spigel, в якому відверто залякував весь світ російської дурістю і силою", - зазначив Тетерук.

Депутат вважає, що такі заяви є черговим доказом того, що Україна повинна якомога швидше вступати в НАТО, а Альянсу потрібно передусім звертати увагу на Росію, а не на Близький Схід.

26 липня в "Комсомольской правде" вийшло інтерв'ю, в якому Караганов заявив: "Якби Україна увійшла в НАТО, то в Росії з'явилася б країна з досить ворожою елітою і дві тисячі двісті кілометрів незахищеною кордону. І те, що Крим тепер російський, а Донбас не хоче бути з Києвом, це означає, що НАТО не полізе в Україну. Так, ми зупинили таким чином їхню експансію. І я вважаю це найбільшим досягненням російської політики. Нам давно треба перестати намагатися всім сподобатися. Все одно не оцінять. Навпаки, всюди і завжди забезпечувати власні інтереси, і якщо буде потрібно - жорсткими заходами".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram