ГоловнаПолітика

Луценко підписав повідомлення про підозру Онищенку

Нардепа-втікача почали переслідувати офіційно.

Луценко підписав повідомлення про підозру Онищенку
Александр Онищенко
Фото: www.artukraine.com.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко через три тижні після зняття Верховною Радою недоторканності з Олександра Онищенка підписав повідомлення про підозру нардепові.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"27 липня генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру народному депутату України від фракції "Воля народу" Олександру Онищенку", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала документ на підпис Луценкові в середині липня, проте генпрокурор повернув його на доопрацювання через низку неточностей у формулюваннях.

5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт Онищенка. Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура, яка працює в спайці з ним, передали текст повідомлення про підозру на підпис генпрокуророві.

Онищенко зараз за кордоном. Офіційно він поки що проходить як свідок у кримінальному провадженні. Переслідувати його почнуть лише після заочного пред'явлення підозри та оголошення в розшук.

Онищенкові закидають заподіяння державі збитків на суму 3 млрд гривень шляхом газових махінацій. Слідчі вважають, що газ, який видобували компанії Онищенка в рамках спільної діяльності з "Укргазвидобуванням", потрапляв на фіктивні біржі за заниженою ціною. Його викуповували пов'язані компанії і перепродували вже за ринковою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram