ГоловнаПолітика

Лідеру "Ніхто крім нас" оголошено підозру у пособництві "Беркуту"

За версією слідства, афганці виконували вказівку Віталія Захарченка

Лідеру "Ніхто крім нас" оголошено підозру у пособництві "Беркуту"
Александр Ковалев
Фото: facebook.com/volodymyr.ariev

Організація воїнів-афганців "Ніхто крім нас" підтвердила, що її лідеру Олександру Ковальову оголошено підозру в організації вивезення "Беркута" з Києва і знищенні зброї після втечі Віктора Януковича.

"Підозру оголошено Олександру Ковальову", - сказав в ефірі телеканалу 112 представник організації Юрій Слинявчук.

"Тоді "Беркут" з Майдану вивозили всі, хто міг: і народні депутати, і колишні офіцери", - додав він.

При цьому Слинявчук пов'язує переслідування Ковальова з тим, що "Ніхто крім нас" організовує акції протесту проти підвищення тарифів.

"Виникає питання: чому про зброю, знайдену в серпні 2015 року, оголошено тільки зараз? Таким чином намагаються дискредитувати нашу організацію", - сказав він.

Тим часом народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Володимир Ар'єв на своїй сторінці у фейсбуці в середу оприлюднив фотографії осіб, які підозрюються у виведенні "чорної сотні" "Беркута" з Києва та знищенні знарядь вбивства Небесної Сотні.

"Слідство має версію, що на прохання кривавого міністра МВС Захарченка беркутят-убивць вивели з революційного Києва ці двоє колишніх афганців з організації "Ніхто крім нас": Чобітько і власник хіпстерської бороди Олександр Ковальов, сепар за поглядами і голова міської організації "Ніхто крім нас" у Києві", - написав нардеп.

Ар'єв стверджує, що саме Ковальов "і сховав цю зброю". "Ковальов останнім часом перебував у Києві, жив на бульварі Лесі Українки, їздив на позашляховику... Решта "помічників" зараз опрацьовуються", - написав він.

Нагадаємо, 14 липня генпрокурор Юрій Луценко повідомив про обшуки у підозрюваних у знищенні зброї "чорної сотні" "Беркута". За його словами, в одному з київських озер у 2015 році було знайдено гвинтівку й автомати, "Їх розрізала і втопила одна група, керівник якої проходить у слідстві". "На жаль, це людина, яка, за нашою версією, за вказівкою Захарченка вивела "чорну сотню" з Києва, знищила зброю, втопивши її, хоча сам він був разом із нами на Майдані", - додав генпрокурор.

Воїни-афганці з "Ніхто крім нас" були активними учасниками Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram