ГоловнаСвіт

Мер Канн закликав "приборкати і викорінити фанатичні відхилення" після нападу на церкву у Франції

Ліснар висловив співчуття та підтримку керівництву французьких релігійних громад.

Мер Канн закликав "приборкати і викорінити фанатичні відхилення" після нападу на церкву у Франції
Давид Лиснар
Фото: http://www.davidlisnard.fr

Мер міста Канни, президент регіонального комітету з туризму Лазурного Берега Давид Ліснар (David Lisnard) після нападу на церкву на півночі Франції надіслав листа католицькому керівництву Альп-Марітім, в якому він закликав дати "безжалісну відповідь тим, хто поклявся перед дияволом підпорядкувати нас їхньому демону".

Про це повідомляє nicematin.com.

Після теракту, мішенню якого у вівторок вранці стала церква в Сент-Етьєн-дю-Рувре в департаменті Сен Марітім на півночі Франції, Ліснар висловив співчуття і підтримку керівництву релігійних громад.

У листі, адресованому єпископу Ніцци, священикам каннських парафій і отцеві-настоятелю абатства Лерен, мер Канн пише про "справжній виклик, який кидають джихадисти через безліч атак протягом останніх днів нашій цивілізації, натхненній юдаїстсько-християнською традицією, універсальними цінностями свободи, справедливості і братства, правової, республіканської, світської держави".

Ліснар закликав, угамувавши емоції, "дати безжалісну відповідь усім, хто поклявся перед дияволом підпорядкувати нас їхньому демону".

"Жодне релігійне вчення не може закликати до вбивства і знищення, - написав він. - Фанатичні відхилення слід приборкати і викорінити з утроби нашого суспільства. Ми повинні очистити Францію від тих, хто приховує у собі злочинні устремління під покровом побожності і, отже, хто своїми промовами і діями ображає історію нашої країни та розум людський".

Нагадаємо, двоє озброєних ножами чоловіків увірвалися в католицьку церкву і взяли в заручники п'ятьох осіб - 84-річного кюре, двох черниць і двох парафіян. Під час штурму, який проводили бійці загону швидкого реагування, злочинців ліквідували. При цьому вони встигли вчинити розправу над настоятелем церкви і поранити заручників.

Близьке до ІДІЛ інформаційне агентство Amaq підтвердило, що нападники підтримували "Ісламську державу".

Після теракту Ватикан назвав "варварським убивством" смерть настоятеля церкви у Франції від рук ісламістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram