ГоловнаПолітика

СБУ надала охорону "діамантовому прокурору" Корнійцю

Екс-прокурор також спростував зняття арешту з його майна.

СБУ надала охорону "діамантовому прокурору" Корнійцю
Фото: Макс Требухов

Служба безпеки забезпечила охороною колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, якого звинувачують у хабарництві.

"Охорону дали", - повідомив сам Корнієць.

Чи давно йому дали охорону, він не уточнив. Корнієць також спростував інформацію про зняття арешту з його майна а також заявив, що не оскаржував арешт.

"Ні. Вони арештували, крім мого майна, майно моєї дружини, матері, сестри, дітей. Навіть мою зарплатну картку заблокували. Апеляційний суд зняв арешт тільки з частини майна - яке належить моїй дружині", - сказав він.

Нагадаємо, Корнійця і заступника начальника ГСУ Генпрокуратури Володимира Шапакіна затримали 6 липня 2015 року за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. Під час обшуку вдома в Корнійця знайшли 35 пакетів з діамантами, що дало привід ЗМІ охрестити цю справу справою "діамантових прокурорів".

Корнійця і Шапакіна незабаром звільнили з органів прокуратури. Їхню справу зараз розглядають у суді. Обидва екс-прокурори відмовилися визнати свою провину.

Наприкінці жовтня 2015 року ГПУ висунула Корнійцеві нову підозру у вимаганні з обтяжливими обставинами, а Печерський райсуд Києва обрав йому новий запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 3 млн 45 тис. гривень.

13 травня невідомі побили Корнійця на виході з ресторану, де він давав інтерв'ю журналісту "Нового времени". Після цього суд доручив СБУ забезпечити йому охорону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram