ГоловнаПолітика

Нардеп Юрій Тимошенко назвав теракти в ЄС продовженням війни Росії проти України

Він упевнений що напади у Франції і Німеччині - справа рук президента Росії Володимира Путіна

Нардеп Юрій Тимошенко назвав теракти в ЄС продовженням війни Росії проти України
Фото: nfront.org.ua

Терористичні атаки на Європейський Союз є продовженням війни Росії проти України.

Так вважає народний депутат України, член фракції "Народний фронт" Юрій Тимошенко.

Він упевнений що теракти у Франції і Німеччині - справа рук президента Росії Володимира Путіна.

"Путін навмисно атакує провідні держави ЄС. Керівництво Німеччини і Франції постійно виступає за пошук компромісу з Росією, але це не зменшило терористичні ризики для них. Путін дотискає знесилений кризою біженців Євросоюз. Його мета - посіяти страх і ненависть в ЄС, зробити його значно більше поступливим і, врешті-решт, підпорядкувати своїй політичній волі. Кремлівські ідеологи не приховують, що прагнуть побудувати об'єднану Євразію, з провідною роллю в ній Росії", - підкреслив депутат.

Він вважає, що режим Путіна слід негайно зупинити спільними зусиллями, інакше це може привести до катастрофічних наслідків не тільки для України або Європи, а й для всього світу. "Західним партнерам слід переходити до прийняття важливих рішень. Спроба пересидіти в затишному місці або бажання не помічати глобальну експансію Москви матиме дуже погані наслідки для всього світу. Щоб запобігти набагато більшій біді, європейці повинні якомога швидше посилити тиск на кремлівський режим і змусити Путіна повністю згорнути свої пекельні приготування", - підкреслив представник "Народного фронту".

Нагадаємо, 14 липня на набережній Ніцци вантажівка наїхала на людей, які відпочивали. У результаті загинули 84 людини, ще близько 300 отримали травми.

У Німеччині ж за останній тиждень відбулося відразу чотири напади на мирних громадян: 18 липня 17-річний пакистанець напав з ножем і сокирою на пасажирів регіонального поїзда біля Вюрцбурга (5 поранених, нападника вбито); 22 липня 18-річний виходець з Ірану відкрив стрілянину в районі великого мюнхенського торгового центру "Олімпія" (9 загинули, 35 поранених, нападника вбито); 24 липня 21-річний біженець з Сирії з мачете напав на перехожих у місті Ройтлінген (1 загинув, 2 поранених, нападника затримано); 25 липня біженець із Сирії підірвав себе в німецькому ресторані (12 поранених, нападник загинув).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram