ГоловнаСвіт

Росія в Сирії бомбила секретну базу коаліції, - ЗМІ

У результаті атак загинули 4 сирійських повстанці.

Росія в Сирії бомбила секретну базу коаліції, - ЗМІ
Фото: mil.ru

Російські винищувачі в червні бомбили таємну базу на південному сході Сирії, яку використовують британські та американські спеціальні сили, повідомляє Радіо Свобода, посилаючись на Wall Street Journal.

21 липня газета опублікувала статтю, в якій говориться, що британський контингент у складі 20 солдатів було відведено з бази за 24 години до російського бомбардування.

"Їх метою була секретна база, яка використовувалася елітними британськими та американськими силами", - йдеться в повідомленні, що стосується атаки 16 червня біля кордону з Йорданією.

Після авіаударів військове командування США вийшло на контакт з російською штаб-квартирою в сирійській провінції Латакія і повідомило, що база використовувалася міжнародною коаліцією, яка воює проти угруповання "Ісламська держава". Але і після цього застереження російська авіація завдала другу хвилю авіаударів по цій базі, відзначає Wall Street Journal.

Військові і представники спецслужб США повідомили газеті, що атаки, в результаті яких загинули 4 сирійських повстанці, були кампанією Москви проти Вашингтона.

Офіційної відповіді США щодо цієї ситуації не надійшло, як і офіційних коментарів РФ.

Російська військова операція в Сирії із залученням сил ВКС РФ почалася 30 вересня 2015 року, коли Рада Федерації схвалила використання російських військ у цій країні.

У війні взяли участь російські бомбардувальники і штурмовики, а також далека авіація і кораблі Каспійської флотилії і Чорноморського флоту, які завдавали ударів по терористах за допомогою крилатих ракет "Калібр". Також була залучена морська піхота, десантники і комплекси ППО.

14 березня Путін наказав почати виведення російських військових зі Сирії, але деяка кількість військовослужбовців все ж залишилася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram