ГоловнаПолітика

Луценку пропонували погодити з Балогою нового прокурора Закарпаття

Володимир Гаврилюк мусить покласти край місцевому "братству"

Луценку пропонували погодити з Балогою нового прокурора Закарпаття
Фото: Макс Требухов

Генпрокурор Юрій Луценко отримав смс-повідомлення, у якому його запитували, чи погодив він кандидатуру нового прокурора Закарпатської області з нардепом Віктором Балогою.

"Усі закарпатські цімбори [цімбор - діалектне визначення друга; цімборами іноді називають закарпатські злочинні угруповання] повинні закінчитися. Я сьогодні отримав есемесочку, чи погодив я кандидатуру прокурора з Балогою. Тому що інакше він не дасть йому працювати. Ні, не погодив. Я спеціально вибрав людину, яка знає Закарпаття. Тут все настільки складно і взаємини цієї цімбори настільки заплутані, що потрібна відповідна людина. Я брав людину, яка пройшла Ужгородську прокуратуру, має професійний рівень і моральні стандарти", - цитує слова Луценка його прес-секретар Лариса Сарган у фейсбуці.

Нагадаємо, в п'ятницю Луценко представив Володимира Гаврилюка як прокурора Закарпатської області.

Володимир Гаврилюк - уродженець Львова, в органах прокуратури працює близько 17 років.

У 2014 році очолив прокуратуру Ужгорода, але незабаром його забрали в Генпрокуратуру на посаду заступника начальника управління з розслідування особливо важливих справ. На цій посаді, в тому числі, розслідував події, пов'язані зі стріляниною в Мукачевому.

У 2016 році пройшов конкурс і став прокурором п'ятого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Віктор Балога має великий вплив у Закарпатській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram