ГоловнаПолітика

Слідство у справі про вбивство Шеремета допитає журналістів "17 каналу" (оновлено)

Юрій Луценко назвав канал "сумнозвісним"

Слідство у справі про вбивство Шеремета допитає журналістів "17 каналу" (оновлено)
Журналисты "17 канала"
Фото: Стоп-кадр с видео

Журналістів "17 каналу" допитають у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, повідомив на брифінгу в Закарпатській області генпрокурор Юрій Луценко.

Брифінг транслював телеканал 112.

"Журналісти сумнозвісного каналу, які випадково встигають першими на резонансні вбивства, перебувають у полі зору правоохоронців і будуть допитані", - сказав Луценко.

Оновлення. Журналіста та оператора інтернет-стріму "17 каналу" Тетяну Данькевич та Романа Міхеєва викликали на допит у Шевченківське районне управління поліції Києва як свідків, повідомив телеканал.

Нагадаємо, Шеремет помер у результаті вибуху в його машині, який прогримів о 7:45 20 липня, коли він їхав на роботу на радіо "Вести". Машина після вибуху повністю вигоріла, Шеремета встигли витягнути з машини, але він згодом помер. Саморобний вибуховий пристрій був закріплений на днищі автомобіля. Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк повідомив, що потужність бомби становила до 600 грамів у тротиловому еквіваленті.

На місці вибуху першими опинилися журналісти "17 каналу", які нібито чекали мера Києва Віталія Кличка біля його будинку. Втім, Кличко того дня був за кордоном. Журналісти каналу згодом виклали відео, на якому пояснюють, як опинилися на місці вибуху.

"17 канал" не вперше потрапляє у схожі історії. Наприклад, на початку 2015 року він активно висвітлював акції так званого "Батальйону братства". Згодом лідер цієї псевдоорганізації В'ячеслав Фурса "здав" російським спецслужбам лідера УНСО Миколу Карпюка. Уже цього року деякі нардепи дивувалися тому, що "17 канал" "за дивним збігом обставин" висвітлював захоплення готелю "Козацький" представниками т.зв. "Революційних правих сил" і погроми офісу СКМ, Альфа-банку та Сбербанку РФ. "17 канал" веде мовлення в Інтернеті.

Автомобіль, у якому їхав Шеремет, належав його цивільній дружині, керівнику видання "Українська правда" Олені Притулі. Самої Притули в машині не було. Президент Петро Порошенко доручив надати їй охорону.

Прокуратура розслідує загибель Шеремета як умисне вбивство через професійну діяльність. Також не виключають версію про дестабілізацію ситуації в центрі Києва. До розслідування залучать ФБР.

Павла Шеремета поховають у суботу в Мінську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram