ГоловнаСуспільствоВійна

Військові відбили атаку бойовиків у Мар'їнці

За добу бойовики 66 разів обстріляли сили АТО на Донбасі.

Військові відбили атаку бойовиків у Мар'їнці
Фото: Макс Левин

Бойовики не припиняють обстрілювати позиції військових у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі, в тому числі застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

За минулу добу було зафіксовано 66 обстрілів, повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Донецькому напрямку бойовики 30 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. Епіцентром напруження, як і раніше, залишається Авдіївка, де противник вів вогонь по наших позиціях зі 120- і 82-міліметрових мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Окрім того, з мінометів калібру 120 і 82 мм ворог бив по Новоселівці Другій. По опорних пунктах у районі Майорська, Верхньоторецька, Опитного і Пісків били з 82-міліметрових мінометів, в Луганському і Невельському - з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Також під вогонь великокаліберних кулеметів потрапило Троїцьке.

На Маріупольському напрямку терористи 26 разів відкривали вогонь по бійцях АТО. Крім того, ввечері, 21 липня, опорний пункт у Мар'їнці намагалася атакувати група ворожих диверсантів чисельністю до 10 чоловік. Отримавши гідну відсіч, сепаратисти панічно відступили. Зі 120-міліметрових мінометів і гранатометів ворог обстріляв захисників Широкиного, 82-міліметрові міномети і гранатомети задіяв у Красногорівці та Мар'їнці, великокаліберні кулемети - у Водяному і Новогригорівці, а під Талаківкою - БМП.

На Луганському напрямку було зафіксовано 10 обстрілів. По Станиці Луганській терористи били з 82-міліметрових мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів, а зі стрілецької зброї - в районі Сизого. Також ворог хаотично обстрілював Новозванівку, Новоолександрівку і Попасну.

Нагадаємо, за минулу добу загиблих серед українських військовослужбовців не було, але п'ятеро бійців отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram