ГоловнаСвіт

"Вишеградська четвірка" висловила бажання реформувати ЄС

Євросоюз повинен більше концентруватися на справах громадян, а не інститутів.

"Вишеградська четвірка" висловила бажання реформувати ЄС

Країни "Вишеградської групи" під час саміту ЄС 16 вересня в Брюсселі запропонують загальну концепцію реформування ЄС. Свої позиції вони повинні узгодити в Криниці на півдні Польщі наприкінці серпня - початку вересня.

Про це під час прес-конференції у Варшаві заявили голови урядів Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини, повідомляє Укрінформ.

"Ми погодилися, що ЄС є цінністю, яка повинна розвиватися і змінюватися. Виклики сучасності та нинішні події з кожним днем усе більше показують: те, як зараз ведуть інституційні справи ЄС, не відповідає інтересам європейців", - заявила голова польського уряду Беата Шидло.

За її словами, Євросоюз повинен більше концентруватися на справах громадян, а не інститутів.

За результатами зустрічі голови урядів чотирьох країн узгодили, що ЄС повинен будуватися на основі добре продуманої співпраці 27 країн після виходу з ЄС Великобританії. За словами прем'єра Польщі, деталі будуть підготовлені протягом декількох тижнів.

Нагадаємо, в червні Польща запропонувала створити міжпарламентську асамблею країн Карпатського регіону, до якої увійдуть "Вишеградська четвірка", Україна і Румунія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram