ГоловнаЕкономікаБізнес

Податковий борг "Укрнафти" перевищив 15 млрд грн

Акціонери і наглядова рада компанії провели зустріч з міністром економіки.

Податковий борг "Укрнафти" перевищив 15 млрд грн
Фото: ukrnafta.com

Заборгованість нафтовидобувної компанії "Укрнафта" перед державним бюджетом на 1 липня перевищила 15 млрд гривень з урахуванням пені та штрафних санкцій.

Про це повідомляють на

сайті Мінекономрозвитку з посиланням на інформацію Державної фіскальної служби. "За даними ДФС, сума податкового боргу ПАТ "Укрнафта" при умовній сплаті станом на 1 липня становить близько 15,3 млрд грн (з урахуванням пені та штрафних санкцій)", - зазначено в повідомленні.

Голова МЕРТ Степан Кубів у четвер провів зустріч із представниками акціонерів і членами наглядової ради "Укрнафти".

Нагадаємо

керівництво "Укрнафти" пропонувало акціонерам компанії запустити процедуру санації (фінансового оздоровлення), в рамках якої вона мала погасити борг перед державою протягом трьох років. Окрім того, в рамках санації "Нафтогаз" мав виплатити "Укрнафті" 3,8 млрд гривень за частину спірного газу, який видобули протягом 2006-2012 років, і таку саму суму мали виплатити "інші боржники". Проте санація була заблокована. У засіданні наглядової ради, де планували затвердити план, не взяв участі жоден представник міноритарних акціонерів (структури Ігоря Коломойського), які подали позов до України на 4,674 млрд доларів.

У ПАТ "Укрнафта" державі належить 50% плюс одна акція, якими управляє державна НАК "Нафтогаз України". Компанії Littop Enterprises, Bridgemont Ventures, Bordo Managament разом володіють більш ніж 40% акцій "Укрнафти".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram