ГоловнаПолітика

Націоналісти Коханівського зібралися зупинити хресну ходу

На підходах до Києва розіб'ють наметові містечка.

Націоналісти Коханівського зібралися зупинити хресну ходу
Фото: УПЦ

Націоналістична організація "Добровольчий рух ОУН", очолювана Миколою Коханівським, анонсувала спробу зупинити на підході до Києва всеукраїнську хресну ходу, організовану Українською православною церквою (Московський патріархат).

Як повідомляють на сайті організації, 19 липня з ініціативи "Добровольчого руху ОУН" створено так званий штаб оборони Києва, до якого увійшло вісім громадських організацій, політична партія і кілька добровольчих формувань. Їх назв не подають.

Мета роботи штабу - "не пустити москалів у столицю".

"Для цього 23.07.2016 р. встановлять два наметові містечка (вздовж руху двох колон москалів, які з різних напрямків йдуть до Києва)", - сказано в повідомленні.

Одне з них розмістять на Житомирській трасі, друге - в Борисполі.

"Методи боротьби - виключно мирні. Але в разі провокацій чи невідмови колабораціоністів від своїх підлих планів зайти до Києва ми залишаємо за собою право діяти креативно", - додали в організації.

Нагадаємо, хресна хода почалася 3 липня на сході України зі Святогірської лаври, а 9 липня - на заході країни з Почаївської лаври. 27 липня, напередодні святкування дня Хрещення Руси-України, учасники обох мають намір зустрітися в Києві на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де намічено урочисте богослужіння.

Спікер ВР Андрій Парубій заявив, що хресна хода на Київ організована Кремлем, щоб дестабілізувати ситуацію в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram