ГоловнаСуспільствоВійна

Число обстрілів на Донбасі сягнуло 70

Ворог застосовує важке озброєння.

Число обстрілів на Донбасі сягнуло 70
Фото: Макс Левин

За минулу добу російські окупаційні війська 70 разів відкривали вогонь по позиціях підрозділів сил АТО.

33 обстріли зафіксовано на Донецькому напрямку. Із забороненої Мінською угодою 122-міліметрової артилерії противник стріляв по Авдіївці, Семигір'ю, Кодемі і Кам'янці, а зі 120- і з 82-міліметрових мінометів - по Дачі, Новгородському, Зайцевому й Авдіївці. Міномети калібру 82 мм окупанти застосували по військових у Майорську і Троїцькому. З гранатометів і великокаліберних кулеметів ворог стріляв по укріпленнях в Авдіївці, Новгородському, Луганському і Зайцевому, повідомляє штаб АТО.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 31 випадок порушення режиму припинення вогню. Зокрема, зі 122-міліметрових самохідних установок і 120-міліметрових мінометів обстріляли опорні пункти у Водяному і Талаківці. Міномети калібру 120 і 82 мм ворог задіяв у Широкиному і Красногорівці, а біля Мар'їнки і Гнутового активізувалися ворожі снайпери. Також бойовики використовували бронетехніку, гранатомети, великокаліберні кулемети, зенітні установки і стрілецьку зброю.

У Луганській області ворог 6 разів обстрілював військових із гранатометів і стрілецької зброї в Новоолександрівці і Станиці Луганській.

Нагадаємо, в середу, 20 липня, в результаті обстрілу бойовиками контрольного пропускного пункту в'їзду-виїзду в Станиці Луганській поранили українського військовослужбовця.

У вівторок, 19 липня, в зоні АТО не було ні загиблих, ні поранених. 18 липня загинули 9 військовослужбовців, у тому числі сім під час бойових дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram