ГоловнаПолітика

До розслідування вбивства Шеремета залучать фахівців ФБР (оновлено)

До слідчої групи увійдуть кращі оперативники СБУ та Нацполіції

До розслідування вбивства Шеремета залучать фахівців ФБР (оновлено)
Фото: npu.gov.ua

До міжвідомчої групи з розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета увійдуть фахівці Федерального бюро розслідувань США.

Як повідомила на брифінгу голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, СБУ, прокуратура і Нацполіція створять оперативну групу із залученням кращих оперативників.

"Щойно я зустрічалася з представниками ФБР в Україні. І представники ФБР теж будуть задіяні у розслідуванні", - заявила Деканоїдзе.

Оновлення. Залучити до розслідування експертів ФБР і фахівців з країн ЄС доручив президент Петро Порошенко, повідомляє прес-служба голови держави.

Порошенко на нараді з керівниками силових структур повідомив, що попросив про допомогу міжнародних партнерів і обговорив з посольством США в Україні залучення до слідчої групи експертів ФБР, які володіють унікальними методами дослідження вибухової техніки. Президент також доручив міністрові закордонних справ зв'язатися з партнерами з ЄС для того, щоб запросити їхніх експертів для розслідування вбивства журналіста.

Оперативну групу Порошенко попросив очолити Хатію Деканоїдзе.

При цьому президент нагадав, що вчора на фронті була рекордна кількість загиблих. "Ми не повинні забувати, що країна зараз обороняється від російського агресора і найкращі сини України віддають своє життя на фронті. І ми не дамо нікому відкрити другий фронт усередині країни", - зазначив він.

Зі свого боку генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що, крім версії вбивства через професійну діяльність, розглядається версія про дестабілізацію ситуації в столиці. Він запропонував посилити нагляд за масовими акціями в Києві найближчим часом.

"Я не думаю, що ми повинні щось забороняти, але будь-які акції найближчим часом повинні організовуватися із застосуванням рамки металошукачів. Занадто багато інформації надходить про можливі провокації в найближчі дні, і у зв'язку із сьогоднішньою страшною подією з Павлом це може дійсно бути частиною якогось більшого плану", - сказав генпрокурор.

Нагадаємо, сьогодні вранці у результаті вибуху автомобіля загинув журналіст Павло Шеремет. За даними МВС, спрацював дистанційно керований вибуховий пристрій потужністю до 600 г у тротиловому еквіваленті.

Автомобіль належав керівнику видання "Українська правда" Олені Притулі, якої в машині не було. Шеремет - цивільний чоловік Притули.

Прокуратура розслідує загибель Шеремета як умисне вбивство. Поліція, серед інших версій вбивства Шеремета, розглядає також версію замаху на життя Притули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram