ГоловнаПолітика

"Самопоміч" назвала проміжні вибори боротьбою криміналу проти криміналу

"Ми побачили і адмінресурс, і всі технології, які були напрацьовані раніше".

"Самопоміч" назвала проміжні вибори боротьбою криміналу проти криміналу
Фото: Сергей Нужненко

Проміжні вибори у Верховну Раду, які відбулися 17 липня, були боротьбою криміналу проти криміналу.

Таку думку на круглому столі "Чи заслужила Верховна Рада відпустку" в Інституті Горшеніна висловила депутат від "Самопомочі" Тетяна Острикова.

"Ми побачили і адмінресурс, і всі технології, які були напрацьовані раніше. Ми для себе назвали ці вибори боротьбою криміналу проти криміналу. У 206-му окрузі на Чернігівщині колега-депутат приїхав у села, і там говорять на камеру, що все добре, ніхто нас не змушував голосувати. А відходять камери - каже, давайте 500 грн, покажу, в якій хаті роздають по 500 грн, де сотники і десятники", - розповіла вона.

Говорячи про результати виборів, Острикова припустила, що три нові депутати від "УКРОПу" (йдеться про Ірину Констанкевич, Віктора Шевченка і Тетяну Ричкову) значно посилять позиції в Раді фінансово-промислових груп і олігархату.

Також вона вважає, що до коаліції увійде президент корпорації "Укрбуд" Максим Микитась, який, на її думку, виграв вибори завдяки підтримці влади.

Нагадаємо, що за підсумками виборів у Раду не пройшов жоден кандидат від БПП. Наразі оголошено п'ятьох переможців, двоє з яких представляють "УКРОП", один - "Батьківщину", а двоє, у тому числі Ричкова, були самовисуванцями.

У двох інших округах перемагають представники "Батьківщини" і "Нашого краю".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram