ГоловнаПолітика

Посол України в ФРН спростував твердження про втрати німецької економіки через санкції проти РФ

Цифри свідчать про протилежне.

Посол України в ФРН спростував твердження про втрати німецької економіки через санкції проти РФ
Фрагмент инфографики по санкциям против РФ
Фото: eeas.europa.eu

Посол України в ФРН Андрій Мельник спростував твердження про нібито величезні втрати німецького бізнесу через санкції, накладені на Росію за її агресію в Україні, повідомляє Укрінформ.

За словами посла, це чисто політичні заяви. Цифри свідчать про протилежне.

Коли зростання експорту Німеччини в минулому році склало 6,5%, в абсолютному вимірі це більш як 70 млрд євро, то виникає питання: що сталося, хто страждає?", - дивується український посол.

Серед бізнесменів, які цю тему постійно просувають, - Сільськогосподарська асоціація (яка, на думку посла, з незрозумілих причин питання скасування санкцій визначила одним зі своїх пріоритетів) і Східний комітет німецької економіки (Ost-Ausschuss).

"Очевидно, що їх позиція - це не стільки позиція бізнесу, який страждає, кричить, і плаче, і просить за нього заступитися, а суто політична позиція, яка має виключно політичне підґрунтя", - сказав посол.

Він готовий доводити через ЗМІ, що в своїх заявах і публічних виступах комітет фактично вводить громадськість в оману. Тоді як Мельник визнає, що нове керівництво Ost-Ausschuss все ж налаштоване більш позитивно, ніж попереднє.

Східний комітет німецької економіки на своєму сайті і на своїй сторінці в Twitter постійно розміщує інформацію про санкції та їх нібито негативний вплив на німецький бізнес, який, як стверджується, за даними опитувань, виступає за зняття санкцій. Як головний аргумент наводиться той факт, що за час їх дії двосторонній товарообіг між країнами ЄС і Росією знизився з 326 до 206 млрд євро. Однак не згадується, що німецькі експортери досить швидко знайшли альтернативні ринки збуту своєї продукції.

Очевидно, що йдеться скоріше про політику, підсумовує посол.

Нагадаємо, на початку липня Рада Європи продовжила санкції щодо окремих секторів російської економіки до 31 січня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram