ГоловнаСвіт

Міністру спорту Росії відмовили в акредитації на Олімпіаду в Ріо

Стосовно представників Мінспорту РФ, згаданих у доповіді WADA, розпочато дисциплінарне розслідування.

Міністру спорту Росії відмовили в акредитації на Олімпіаду в Ріо
Виталий Мутко
Фото: www.olimp2012.net

Міністр спорту РФ Віталій Мутко не отримає акредитацію на Олімпійські ігри 2016 року в Ріо-де-Жанейро як особа, згадана в доповіді незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA), повідомляє ТАСС.

У вівторок Міжнародний олімпійський комітет провів засідання виконкому, за підсумками якого було прийнято низку рішень та винесено кілька рекомендацій міжнародних федерацій. Так, було вирішено почати дисциплінарне розслідування стосовно представників Мінспорту РФ, згаданих у доповіді WADA.

Раніше у вівторок Мутко повідомив, що готовий відмовитися від поїздки на Олімпійські ігри, зазначивши, що головне для нього - участь у змаганнях російської збірної.

Як повідомлялося, МОК  відклав рішення про відсторонення збірної Росії від Олімпіади до розгляду юридичних підстав для дискваліфікації всієї збірної команди або окремих спортсменів.

Нагадаємо, розслідування, яке було проведено на замовлення WADA, показало, що Міністерство спорту Росії за підтримки ФСБ і Центру спортивної підготовки збірних команд вибудувало систему підміни проб і фальсифікації результатів тестування російських спортсменів.

У тому числі під час Олімпіади в Сочі співробітники ФСБ  вдавалися до прямої підміни пробірок зі сечею спортсменів. А в Московській антидопінговій лабораторії використовувалася методика приховування позитивних проб, причому рішення про долю спортсменів, що попалися, приймалося на рівні заступника міністра спорту Юрія Нагорних.

За підсумками доповіді WADA офіційно закликало всі спортивні організації виключити російських атлетів з усіх змагань, включаючи Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро.

Ігри в Ріо-де-Жанейро пройдуть з 5 по 21 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram