>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

МОК відклав рішення про відсторонення збірної Росії від Олімпіади

Комітет оголосив про дисциплінарне розслідування стосовно російських чиновників.

МОК відклав рішення про відсторонення збірної Росії від Олімпіади
Фото: EPA/UPG

Міжнародний олімпійський комітет у вівторок не прийняв рішення про відсторонення Росії від участі в Олімпійський іграх, які пройдуть у серпні в Ріо-де-Жанейро.

Як повідомляється на сайті комітету, МОК все ще вивчає звіт Всесвітньої антидопінгової асоціації (WADA) про допінг у Росії і розглядає юридичні підстави для дискваліфікації всієї збірної команди або окремих спортсменів.

При цьому комітет вирішив створити дисциплінарну комісію, яка повинна буде притягнути до відповідальності осіб, зазначених у звіті WADA, на чолі комісії буде один з колишніх суддів Конституційного суду Франції. Також цим особам буде відмовлено в акредитації на Олімпійські ігри-2016.

МОК має намір організувати повторну перевірку наявних у його розпорядженні допінг-проб, узятих у спортсменів під час Олімпіади в Сочі.

Росія буде позбавлена права проводити спортивні заходи під егідою МОК. Це в тому числі стосується Європейських ігор 2019 року, де Росія вважалася головним претендентом на проведення.

Крім того, МОК попросив всі міжнародні федерації зимових олімпійських видів спорту заморозити підготовку до змагань, проведення яких було заплановано в Росії.

Нагадаємо, розслідування, яке було проведено на замовлення WADA, показало, що Міністерство спорту Росії за підтримки ФСБ і Центру спортивної підготовки збірних команд вибудувало систему підміни проб і фальсифікації результатів тестування російських спортсменів

У тому числі під час Олімпіади в Сочі співробітники ФСБ вдавалися до прямої підміни пробірок зі сечею спортсменів. А в Московській антидопінговій лабораторії використовувалася методика приховування позитивних проб, причому рішення про долю спортсменів, що попалися, приймалося на рівні заступника міністра спорту Юрія Нагорних.

За підсумками доповіді WADA офіційно закликало всі спортивні організації виключити російських атлетів з усіх змагань, включаючи Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram