ГоловнаПолітика

Партія Сакварелідзе і Каська визначилася з назвою

"Хвиля" намірилася змити корупцію.

Партія Сакварелідзе і Каська визначилася з назвою
Инициативная группа по созданию партии
Фото: facebook.com/davit.sakvarelidze

Партія, яку створюють колишні заступники генпрокурора Давид Сакварелідзе і Віталій Касько, а також народний депутат Віктор Чумак, матиме назву "Хвиля".

Члени ініціативної групи зі створення нової партії Сакварелідзе, Касько, Чумак, нардеп Наталія Новак (БПП), голова всеукраїнської громадянської платформи "Нова країна" Володимир Козленко провели в понеділок прес-конференцію в УНІАН.

"Саме "Хвиля", тому що хвиля повинна піднятися в країні і змити оцей бруд корупції, що на сьогодні є. Хвиля повинна принести в країну трансформації, і хвиля повинна зробити країну оновленою, чистою і вимитою для всіх наших громадян", - сказав Чумак.

За його словами, партія ставить перед собою мету стати всеукраїнською.

"Партія, яка матиме представництво в усіх регіонах країни, у всіх великих і малих містах, містечках... І на сьогодні в нас відбувається те, що називається організаційною роботою з добору ресурсу", - сказав Чумак.

За його словами, всі охочі вступити в партію повинні спочатку прийти в номінаційний комітет. Він проведе перевірку і передасть дані ініціативній групу. Та, своєю чергою, буде проводити бесіду з охочими вступити в партію, щоб відібрати кращих. Новим членам пропонують на місцях створювати партійні центри.

Наприкінці вересня партія планує провести установчий з'їзд, потім оголосять збір необхідної кількості підписів (як мінімум 10 тис. у 2/3 областей), щоб пройти реєстрацію в Міністерстві юстиції.

Нагадаємо, 9 липня народні депутати Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, Світлана Заліщук і Вікторія Пташник вступили в партію "Демократичний альянс". Раніше передбачалося, що Найєм, Лещенко, Заліщук, Сакварелідзе, Касько і Чумак об'єднаються в рамках однієї політсили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram