ГоловнаПолітика

"Батьківщина" заявила про масові фальсифікації під час підрахунку голосів на довиборах у Раду

Партія вимагає "припинити маніпуляції".

"Батьківщина" заявила про масові фальсифікації під час підрахунку голосів на довиборах у Раду
Фото: Сергей Нужненко

Партія "Батьківщина" заявляє про масові фальсифікації під час підрахунку голосів на всіх округах, де в неділю відбулися проміжні вибори у Верховну Раду, і вимагає припинити маніпуляції.

Про це йдеться в заяві на офіційному сайті політсили.

"За результатами паралельного підрахунку голосів, який провели наші штаби, кандидати від "Батьківщини" впевнено перемагають щонайменше у трьох округах: 151-му на Полтавщині (Руслан Богдан), 183-му на Херсонщині (Юрій Одарченко) і 206-му на Чернігівщині (Юрій Власенко). Водночас інформація, яку ми отримуємо від штабів у всіх семи округах, свідчить, що партія влади вдалася до відвертих фальсифікацій після закриття дільниць, під час підрахунку голосів", - йдеться в заяві.

Партія закликала правоохоронні органи стежити за дотриманням законів, а також звернулася до президента із закликом "зупинити свавілля і беззаконня, які почалися в округах".

У "Батьківщині" нагадали, що зафіксовано масові порушення, в тому числі підкуп виборців - у Чернігівській області та в Дніпрі. У Херсоні несподівано кілька разів оголосили про "замінування" виборчих дільниць у 183-му виборчому окрузі, що кваліфікували як спробу зірвати вибори на окремих дільницях. У Луганській області зафіксовано ще одну спробу вплинути на виборчий процес за допомогою заміни складу виборчої комісії на дільниці.

Нагадаємо, в неділю, 17 липня, у семи округах пройшли довибори у Верховну Раду. Їхні офіційні результати повинні оголосити до 1 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram