ГоловнаСуспільствоВійна

В ООН пообіцяли притягнути до відповідальності винуватих у знищенні МН17

Учасники розслідування підкреслили, як важливо запобігти таким атакам на цивільні літаки.

В ООН пообіцяли притягнути до відповідальності винуватих у знищенні МН17

Країни-учасники розслідування обставин аварії літака MH17 "Малайзійських авіаліній" у Донецькій області підтвердили готовність притягнути до відповідальності винуватих у цьому інциденті.

Про це йдеться в заяві постійних представників Австралії, Бельгії, Нідерландів, Малайзії й України в ООН від імені своїх урядів з нагоди других роковин трагедії.

"Держави підтвердили свою прихильність ужити всіх ефективних заходів для притягнення до відповідальності винуватих осіб, відзначаючи важливість її встановлення для запобігання атакам на цивільні повітряні судна в майбутньому", - йдеться в заяві.

Учасники розслідування також нагадали про вимогу Ради Безпеки ООН притягнути до відповідальності винуватих у цьому інциденті і підтвердили свій обов'язок досягти цієї мети, а також нагадали про вимогу до всіх держав забезпечити всебічне співробітництво.

"У зв'язку із цим держави виокремили незалежне технічне розслідування причин збивання літака, проведене Радою безпеки на транспорті Нідерландів у повній відповідності до стандартів ІКАО, і її звіт, опублікований 13 жовтня 2015 року. Вони також відзначили кримінальне розслідування, яке проводить Спільна слідча групою (JIT)", - йдеться в документі.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що кримінальне розслідування цього злочину під егідою Офісу прокурора Нідерландів завершується, і тільки

російська сторона перешкоджає розслідуванню.

Катастрофа Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, сталася 17 липня 2014 року в Донецькій області. У результаті трагедії загинули всі 298 чоловік, що перебували на борту.

Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн, більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

Країни Заходу і Україна вважають, що літак збили проросійські сепаратисти. Міжнародна комісія з розслідування аварії дійшла висновку, що літак знищено боєголовкою 9Н314М (ракета 9М38М1 установки "Бук").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram