ГоловнаПолітика

Призначено нового прокурора Тернопільської області

Перч виступав свідком у "справі Луценка".

Призначено нового прокурора Тернопільської області
Фото: Пресс-служба ГПУ

У суботу, 16 липня, генеральний прокурор Юрій Луценко представив колективу Тернопільської обласної прокуратури нового начальника.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Прокурором Тернопільської області став В'ячеслав Перч, який раніше обіймав посаду начальника управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях Генеральної прокуратури, розслідував справи загиблих на Майдані, а також виступав свідком у "справі Луценка". Новий обласний прокурор свого часу займався також справою про отруєння Віктора Ющенка.

Юрій Луценко звільнив заступника прокурора Тернопільської області Івана Антюка, прокурора Тернополя Віталія Сидорова, а також прокурора Тернопільського району Володимира Соколишина і старшого прокурора прокуратури Тернополя Павла Хоменка з лав прокуратури і позбавив усіх регалій.

Обов'язки прокурора Тернопільської області виконував заступник прокурора області Олег Галицький, оскільки прокурора області Олександра Мартинюка призначили заступником прокурора Хмельницької області.

Нагадаємо, наприкінці лютого 2016 року детективи Антикорупційного бюро спільно зі співробітниками СБУ та Національної поліції провели спецоперацію, під час якої здійснили близько 40 обшуків у прокуратурі та поліції в Тернополі.

Обшуки проходили в рамках розслідування факту вимагання хабара в розмірі понад 300 тис. грн у мешканки Тернополя за припинення порушеного проти неї кримінального провадження. На початку березня про підозру було повідомлено двох керівників слідчих підрозділів Національної поліції в Тернопільській області, одного з керівників місцевих органів прокуратури та адвоката.

Як повідомляли, в суботу генпрокурор представив також прокурорів Волинської й Івано-Франківської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram