ГоловнаПолітика

Прокуратура оголосила Перелому "великою рибою", про яку говорив Луценко

Холодницький заявив про втручання нардепів у справу топ-менеджера "Нафтогазу".

Прокуратура оголосила Перелому "великою рибою", про яку говорив Луценко
Сергей Перелома
Фото: argument.ua

Антикорупційний прокурор Назар Холодницький назвав затриманого топ-менеджера "Нафтогазу" Сергія Перелому тією "великою рибою", про яку говорив генпрокурор Юрій Луценко, вступаючи на посаду.

У своєму фейсбуці в суботу він написав, що затримання Переломи зачіпає інтереси відразу кількох впливових кланів і структур.

У зв'язку з цим він повідомив, що в Солом'янському районному суді Києва, який розглядає запобіжний захід для Переломи, вже здійснюється тиск з боку народних депутатів, людей у камуфляжі.

Також Холодницький зазначив, що напередодні до суду приїхав також голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв, який "поки що не має ніякого процесуального статусу" в цьому провадженні.

"Засідання щодо розтрати коштів ОПЗ буде важким. Воно триватиме сьогодні весь день, а можливо, і завтра. САП вважає, що для забезпечення безперешкодного розслідування справи, затриманих, враховуючи їх достаток і можливість впливати на слідство, необхідно тримати під вартою. Ми бачимо, як стара корумпована система б'ється в судомах і захищає себе щосили, намагаючись не віддати зручних їй людей", - зазначив Холодницький.

Тим часом сам Перелома в ефірі 112 каналу заявив, що звинувачення прокуратури щодо нього не доведені.

"Я категорично відкидаю всі звинувачення, які викладені в клопотанні представника прокуратури, це по-перше. По-друге, другий день поки що ми не почули від представника прокуратури ніяких документальних доказів того, що дії, які мені ставлять, були дійсно зроблені. Всі докази у нас, у прокуратури, зупиняються на тому, що "ви винні, тому що ми так вважаємо". Фактично, вони не є доведеними", - сказав Перелома.

Нагадаємо, Перелома проходить у кримінальній справі про розкрадання коштів Одеського припортового заводу. Йому і першому заступнику голови ОПЗ Миколі Щурикову закидають розтрату 205 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram