ГоловнаПолітика

Суд повернув у ГПУ справу про стрілянину в Мукачевому

Обвинувальний акт вимагає доопрацювання.

Суд повернув у ГПУ справу про стрілянину в Мукачевому
Фото: EPA/UPG

Колегія суддів Мукачівського міськрайонного суду в п'ятницю повернула до Генеральної прокуратури справу про стрілянину в Мукачевому Закарпатської області 11 липня 2015 року, вирішивши, що обвинувальний акт вимагає доопрацювання.

Про це інформує Mukachevo.net.

Як зазначено, цьому рішенню передувало кілька нарад суддів. Спочатку захист подав клопотання про відвід суддів, мотивуючи це упередженістю суду. Потім адвокат Роман Бухтояров вимагав самовідводу, мотивуючи це свавіллям суду і порушенням процедури. Також розглядалося клопотання захисту про відвід звинувачення. Всі звернення були відхилені.

Попереднє рішення суду стосувалося утримання під вартою 4-х підозрюваних. Згідно з ним бійці ЗСУ проведуть у СІЗО ще майже 2 місяці - до 6 вересня.

Нагадаємо, 11 липня 2015 року бійці "Правого сектору" приїхали в комплекс "Антарес", щоб поговорити з його власником - нардепом Михайлом Ланьо. Той запросив частину бійців до свого кабінету. В цей час хтось (за основною версією, "правосєки", які залишилися) вистрілив у голову одному з охоронців комплексу. Бійці "Правого сектору" повантажили пораненого в свій джип, проте пізніше дозволили "швидкій" забрати потерпілого; він згодом помер.

У перестрілці, що зав'язалася з міліцією, двоє бійців ПС були вбиті. Решта прорвали міліцейське загородження з автомобілів, вистріливши по них із гранатометів, і зникли в лісах. У перестрілці отримали поранення шестеро міліціонерів. Пізніше двоє бійців ПС здалися, шестеро зникли. Ще двох представників "Правого сектору" затримали.

На початку вересня 2015 року двоє членів ПС, які втекли, загинули в ДТП у Дніпропетровській області.

Наприкінці червня Генеральна прокуратура передала до суду кримінальне провадження проти чотирьох членів "Правого сектору", розпочате за підозрою в їх причетності до перестрілки в Мукачевому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram