ГоловнаПолітика

Суд заарештував заступника голови "Укрзалізничпостачу" із заставою 2,9 млн

НАБУ і САП просили для Романа Кравчука заставу в розмірі 20 млн гривень.

Суд заарештував заступника голови "Укрзалізничпостачу" із заставою 2,9 млн
Фото: runews.su

Солом'янський райсуд Києва обрав для колишнього заступника директора держпідприємства "Укрзалізничпостач" (нині філія "Укрзалізниці" "Центр забезпечення виробництва") Романа Кравчука запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на два місяці з альтернативою у вигляді застави 2,856 млн грн.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення суд виніс у п'ятницю, розглянувши клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) і Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Суд частково задовольнив клопотання слідства - САП просила про розмір застави 20 млн грн, оцінивши в таку суму збитки від придбання продукції за завищеними цінами.

Заступник антикорупційного прокурора Володимир Кривенко в коментарі журналістам сказав, що САП може оскаржити це рішення, домагаючись збільшення суми застави.

Нагадаємо, 12 липня НАБУ повідомило про затримання трьох осіб - заступника голови "Укрзалізничпостачу", який також був головою комітету з конкурсних торгів підприємства; начальника профільного відділу "Укрзалізничпостач" - члена комітету з конкурсних торгів; куратора учасників торгів.

Упродовж 2015 року службові особи "Укрзалізничпостач" спільно з представниками суб'єктів господарювання штучно завищували вартість предметів закупівлі на суму понад 20 млн грн (при ціні договору постачання близько 55 млн грн), забезпечували оплату, легалізували отримані кошти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram