ГоловнаЕкономікаБізнес

Фінансову ситуацію в UkrLandFarming Бахматюка повністю стабілізовано, - директор SP Advisors

Фінансову ситуацію в UkrLandFarming Бахматюка повністю стабілізовано, - директор SP Advisors
Ник Пиацца
Фото: Макс Требухов

UkrLandFarming Олега Бахматюка провів прозорі і чесні переговори з кредиторами, і така тактика компанії була єдино правильною. Про це в інтерв'ю виданню "РБК-Україна" розповів генеральний директор фінансової компанії SP Advisors Нік Піацца.

"Компанія вибрала єдино правильну тактику: власник компанії Олег Бахматюк абсолютно прозоро і чесно провів численні переговори з кредиторами, особисто зустрічався з інвесторами, обговорював план реструктуризації, а також кроки для виходу з кризи", - розповів Нік Піацца.

Він зазначив, що 2015-й став роком реструктуризації боргів державних фінансів і компаній корпоративного сектору. UkrLandFarming зумів домовитися з власниками євробондів, українськими комерційними банками і міжнародними фінансовими організаціями. На переговорний процес не вплинула і суперечка між НБУ і Бахматюком.

"Вони (кредитори - ред.) сфокусували свою увагу на оцінці фінансової ситуації. А політика НБУ тут мало пов'язана з фінансами. Судячи з усього, вимоги Нацбанку до холдингу Олега Бахматюка мали характер радше політичний, ніж економічний", - зазначив Нік Піацца.

Експерт також уточнив, що, крім реструктуризації боргів, компанія Олега Бахматюка виплатила близько 200 мільйонів доларів за своїми зобов'язаннями.

"Якщо я не помиляюся, минулого року UkrLandFarming виплатив кредиторам близько 200 мільйонів доларів. На моїй пам'яті це єдина компанія, яка змогла повернути таку суму за своїми зобов'язаннями минулого року", - говорить фінансовий аналітик.

За словами Ніка Піацци, отримавши чіткий і зрозумілий план реструктуризації, кредитори погодилися продовжити співпрацю з компанією Олега Бахматюка.

"Сьогодні ми бачимо, що працездатність UkrLandFarming повністю відновлено, фінансову ситуацію стабілізовано і кредитори налаштовані працювати з холдингом і далі", - резюмував експерт.

Як повідомляли, загальна сума реструктуризованих боргових зобов'язань групи компаній Олега Бахматюка сягнула 1,3 млрд дол. UkrLandFarming - провідна українська вертикально інтегрована агропромислова група, яка посідає перше місце серед українських компаній за обсягом сільськогосподарських земель в обробці (650 тис. га) і поголів'ям великої рогатої худоби. У будівництво агарного холдингу Олег Бахматюк залучив рекордні інвестиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram